✅ Gecontroleerde & nieuwe producten

✅ Verzending naar NL & BE

✅ Duurzamere keuze

✅ Hoge kortingen

✅ Ophalen in de winkel

✅ Gecontroleerde & nieuwe producten✅ Verzending naar NL & BE✅ Duurzamere keuze✅ Hoge kortingen✅ Ophalen in de winkel

*Wist je dat Kreco (Kreco) is ontstaan uit een afkorting van Kr-ingloop eco-nomie? Achter de bedrijfsnaam schuilt daarom meteen onze hele missie & visie. Wij zeggen, lekker bezig!

Onze missie

Het stimuleren van een circulaire economie door het overnemen van webshop retouren en/of restpartijen van zorgvuldig geselecteerde toeleveranciers, deze producten te controleren en waar nodig onderdelen te vervangen, om ze vervolgens via onze webshop en winkels weer op de markt te brengen en daarmee de consument een duurzamere keuze te bieden tegen een eerlijke prijs.

Onze visie

Bijdragen aan een duurzamere toekomst door het verminderen van verspilling en het hergebruiken van producten die anders vernietigd zouden worden, en zo de cirkel van productie, consumptie en afval te sluiten.“we close the circle”

Wie zijn wij?

Tijdens de coronacrisis zaten wij aan tafel met ons gezin gezellig te kletsen. We hadden het over hoe online bestellen ineens gewoon geworden was, van boodschappen tot hoge druk spuiten alles kun je online kopen. Het gesprek bleef in de dagen daarna in onze hoofden rondzingen. wij deden wat onderzoek naar online verkopen en retourproducten. 

Dat bleef ons bezig houden.

Kan het echt zo zijn dat 23 miljoen artikelen in een jaar retour gezonden worden?

Wij besloten contact te zoeken met enkele webshops. 

Daar werd het ons duidelijk dat voor webshops de retourproducten een hoofdpijn vraagstuk zijn. Ze hebben veel werk aan het controleren van de retourproducten en het in originele staat herstellen van de verpakking. Soms is dat ook niet mogelijk. Dan kan zomaar gekozen worden voor vernietiging van de retourproducten.

Vanuit het perspectief dat we minder willen consumeren en duurzamer leven passen de retourproducten niet.

Wij besloten met die retourproducten aan de gang te gaan. Deze producten hebben al grondstof gebruikt ze zijn geproduceerd en ze zijn vervoerd. In een loods in Bemmel begonnen we kleinschalig met wat partijen te controleren en te verkopen.Deze controle is essentieel.

Mensen die bij ons iets kopen moeten zeker weten dat het product in orde is. 

Nu is Kreco Outlet een winkel waar wij trots op zijn. Met onze families geven we de retourproducten een tweede kans. Met jouw aankoop van deze producten leveren we samen een bijdrage aan een duurzamere wereld. 

Let’s close the circle (together)

Ingrid & Lucas
Team Kreco